Nowości w naszej karcie dań
Z nowym rokiem szkolnym zaprezentowaliśmy nową kartę dań naszej restauracji i kawiarni. Pamiętając o Waszej sympatii dla takich klasyków, jak tatar z najlepszego obecnie na rynku łososia Mowi, wzbogaciliśmy kartę o inne propozycje.
Najwięcej z nich pojawiło się wśród przystawek:
• placek ziemniaczany ze śledziem dziewiczym (matias),
• przystawka od szefa kuchni, czyli manty (pierożki) z atramentem z mątwy, nadziewane halibutem,
• owoce morza w marynacie (z pomidorkami cherry, jajkiem przepiórczym, majonezem porowym, sosem i z pieczywem),
• oliwki z anchois
Do sałatek doszedł pstrąg łososiowy w dwóch odsłonach: jest to wędzony pstrąg oraz wątróbka z pstrąga, humus domowy, liście sałaty, rukoli i grillowana gruszka z sosem musztardowo-miodowym, majonezem porowym i olejem smakowym.
Wśród dań głównych z rybami polecamy filet z halibuta z czarną soczewicą Beluga, fasolą Edamame, żółtymi pomidorkami, marchewką baby, brokułem i szpinakiem, w towarzystwie sosu rybnego velut i oleju smakowego.
Propozycje makaronowe wzbogaciliśmy o penne Rigate z krewetkami, łososiem, cukinią, brokułem, imbirem i chili, z sosem z gorgonzoli, kurkumy i z olejem smakowym. Polecamy również nowozelandzkie mule z czarnym makaronem fusilloni. W tym daniu znajdziecie: ośmiornice baby, cebulę, imbir, chili, czosnek, seler naciowy, szpinak, sos parmezanowy i pastę z homara.
W dodatkach pojawiła się sałatka wiosenna oraz blanszowane warzywa, zamówicie też jako dodatki miks oliwek, smażone krewetki czy łososia wędzonego na zimno Mowi.
A do tego jak zwykle wybór deserów i ciast i wiele propozycji napojów zimnych (w tym alkoholowych) i ciepłych.
Zapraszamy na spróbowanie naszych nowości na miejscu!